2020. március 8., vasárnap

B. E. Belle: Megtörtek


B. E. Belle: Megtörtek



Fülszöveg:

Egy ​fájdalmasan őszinte és szívszorító történet, amelyet az élet ihletett
Dása Szmirnova komoly versenytáncos múlttal a háta mögött diplomás táncpedagógus lesz. Angyali szépség, ám a lelke fagyos, mint a tél. Magyarországra költözik, ahol az orosz rutint követve, vasszigorral neveli tanítványait. Anyagi jóléte és szakmai tudása miatt azt hiszi, neki mindent szabad. Szembemegy a magyar oktatási rendszerrel, nem törődve növendékei szüleivel sem. Kezelhetetlen természet, mígnem váratlanul megismerkedik egy szeretetteljes férfival.
Oroszi Hunor gyötrelmes gyermekkora után Istennel a szívében kezd új életet. Agyontetovált, kigyúrt testű drogterapeutaként, őszinte elhivatottsággal segíti a régi önmagára emlékeztető, szerencsétlen sorsú gyerekeket a kiskorúak drogrehabilitációs intézetében. Melegszívű férfi, mígnem véletlenül találkozik egy kemény lelkű, elutasító nővel.
Két külön világ: társadalmi különbségek, ellentétes oktatási normák, eltérő vallási nézetek. Mégis mindketten szerelemre ébrednek.
Vajon képes lesz ez a két megtört lélek kézen fogva elindulni a gyógyulás útján?
B. E. Belle, a nagy sikerű Hazugok című regény szerzőjének legújabb, fájdalmasan őszinte, gyönyörű szerelmi története a mai korra jellemző legelemibb társadalmi problémákat tárja az olvasó elé, miközben bebizonyítja, hogy a szerelem nem ismer határokat.

Értékelés:

Az írónő most is komoly témákat boncolgat, sőt ezúttal talán még kíméletlenebb az olvasókkal. És nem elég, hogy ráébreszt bennünket megannyi problémára, ismét tükröt tart elénk. 
A kérdés már csak az. Belenéz-e, akinek szüksége van rá.
És ha még meg is teszi eljut-e a tudatáig a sorok között megbúvó mondanivaló.
Hogy kinek van rá szüksége? 
Mindenkinek. 
Igen, határozottan. 
Mindenkinek voltak/vannak/lesznek az életében olyan események, amik számos további tettünket befolysásolják. Minden embernek van, kinek kisebb, kinek nagyobb függősége. Igen. Bármennyire is szeretnénk tagadni, lehetetlen. Nincs olyan ember, akiben az évek múlásával ne alakulna ki valami iránt bizonyos fokú függőség, ami biztonság érzetet kelt a mindennapjaiba. 


Belle rávilágít arra, amit talán már sokan tudnak, de minden bizonnyal nem elegen.  
A pénz, a milliók nem jelentenek egyet a boldog, gondtalan élettel. 
A szegénység nem egyenlő a boldogtalansággal. 
Bepillantást nyerhetünk az élet kemény és kegyetlen oldalába. 
Megismerjük Hunort, akinek nehéz gyerekkora ellenére sikerült talpraállnia. 



És ezúttal sem maradunk tánc nélkül. Kemény világ, mint minden sporté, ha valaki olyan szinten akarja űzni, hogy igazán kiemelkedő lehessen. Szigorú szabályok, lemondások, újabb és újabb teljesítendő célok. 
Megismerjük Dását, aki sikeres nőként éli mindennapjait, de gyorsan rá kell jönnünk, hogy a kemény külső egy megtört lelket takar. 



Teljesen különbözőek egy valamiben mégis hasonlítanak.
Megrekedtek egy ponton.
A könyv végére választ kapunk számtalan kérdésünkre. 
Az írónő megmutatja milyen kegyetlen tud lenni az élet, de ezzel egy időben azzal is szembesülünk, mire vagyunk képesek, hogy elérjük a célunkat.

Érdekes megvilágításba helyezett sok-sok nézőpontot. 
Nem mindegy, melyik oldalon állunk egy vitás helyzetben. De egy biztos. Több empátiával sokkal könnyebb lenne megoldalni valamennyit. 




A történet bár egy szerelmi szálra épül, számomra mégsem az a leghangsúlyosabb. 
A könyv számos érzelmet ébresztett bennem, de ezt az érzést talán még tovább fokozta volna, ha többet kapok abból a bizonyos két hónapból. Szeretek elmerülni egy kapcsolat kialakulásának apró részleteibe. Mindazonáltal vagy talán pont ezért itt sokkal nagyobb hangsúlyt kaptak az egyén lelkivívódásai. 
Hunornak és Dásának habár egymás által feltett kérdésekre kellett válaszokat keresniük, végül egyedül kellett megtalálniuk azokat.



Hogy sikerült-e? 
Ezt csak akkor tudhatod meg, ha végigolvasod, mert: 

„Az élet írja a történetet. Ne olvasson előre! Haladjon fejezetről fejezetre és ne engedje, hogy a könyve bármely lapja félelemmel töltse el a szívét, hogy az utolsó oldalakon nem várja happy end.”

De jól vigyázz! A sorok véget érnek, te pedig ott maradsz egy bezáródó könyvvel és egy új önképpel.



A könyv megrendelhető ITT.




1 megjegyzés:

  1. Sziasztok Barátaim, Puskás Juditnak hívnak Budapestről, Magyarországról Szakmailag sebész orvos vagyok, 52 éves vagyok, kérem figyelmesen olvassa el a valós életem tanúságait, hogyan állítottam vissza egykori szerelmemet két napon belül gyertyák megosztása után. ima, jó szándékom van itt megosztani a jó hírt Tudd, hogy ez az információ segít valakinek, aki most olvassa, meggyógyítani a megtört szívet, és két napon belül helyreállítani az elveszett szerelem kapcsolatát. Lehet, hogy az én tartózkodásom is hasonló, már évek óta házas voltam Áronnal, a múlt hónapban szakított velem, mindent megtettem, hogy újra szeressen, de hiábavaló volt minden, amit tettem, szerettem volna, ha visszajön. mert volt két közös gyerekünk és annyira szeretem, hogy nem bírom nélküle, mindent megkérdeztem tőle, megígértem, de nem volt hajlandó. Elmagyaráztam a problémámat a munkatársamnak, ő a legjobb barátom, és azt tanácsolta, hogy vegyem fel a kapcsolatot a Drigbinovia Szerelmi varázslattal, ez az egyetlen, ami segíthet, de én az a fajta vagyok, aki soha nem hisz abban, hogy létezik szerelmi varázslat. működhet, nem volt más választásom, mint megpróbálni, küldtem egy üzenetet doctorigbinovia93@gmail.com Email és whatsapp +12162022709 és viber +12066713285. Drigbinovia azt mondta, segíthet visszaszerezni a férjemet, hogy ne aggódjak, hogy minden rendben lesz három munkanap előtt, gondosan követtem minden utasítását, hogy mit tegyek a házamban egy szerelmi varázslat ima közben. az éjszaka. Drigbinovia sugárzott egy varázslatrészletet a szerelemről, és meglepő módon , A második nap 05:00 körül volt. hogy bocsánatot kérjen tőlem, és azt mondta, hogy haza fog jönni, hogy hiányzik neki a családja, annyira izgatott volt, hogy visszafogadtam. Drigbinovia a legjobb módja annak, hogy megmentse a házasságát, csak meg kell próbálnia?

    VálaszTörlés

 Ella Steel MEGLEPETÉS!  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Na, jó nem húzom tovább az ...