2018. április 28., szombat

Sienna Cole: Lefelé a folyón


Sienna Cole: Lefelé a folyón


Fülszöveg: 

Te ​hiszel a sorsszerűségben?
2002 májusában megdöbbentő vallomás söpört végig az Egyesült Államokon. A fiatal és mélyen megsebzett Alice Carrington olyan titkot hozott nyilvánosságra, mely felbolygatta és felháborította az egész országot. Alice megrettent a felelősség súlyától, és a szökést választotta, de elképzelni sem tudta, hogy tettei milyen események láncolatát indítják el. Olyan sorsokat csomózott össze, melyeknek sosem kellett volna találkozniuk.
Lynn Walker pincérnőként dolgozik Hohenwaldban, egy isten háta mögötti tennesseei településen, és egyetlen célja, hogy valóra válthassa lánya álmait. Frank Carrington újságíró és családapa, aki megszállottan küzd gyermeke igazáért. Jeffrey Mills zseniális tehetséggel megáldott, ám nehéz sorsú festőművész, akit egy személyes tragédia pályája feladására késztet. Az egyetlen közös nevező hármuk életében Alice titka, melyet csak az idő és hármuk külön-külön kibomló, majd egymásba kapcsolódó élete oldhat meg.

Kiadó: Álomgyár
Oldalszám: 432

Szívfacsaró, valóságos, kegyetlen.


Értékelés:

Figyelem! Az írónő bájos mosolya igencsak megtévesztő, mert: " – Néha tök másnak képzelünk embereket, mint amilyenek valójában…"

Már a könyvborítójáról is messziről lerí, hogy ez nem egy könnyű történet... 
Aki a kezébe veszi, jobb, ha vigyázz, mert nem csak a szívét, de a lelkét is veszélybe sodorja. 
A prológus megannyi kérdést, megannyi fájdalmas történést hordoz magában, amire nem tudhatjuk milyen válaszokat, kapunk. Csak sejtjük... Az információk lassan áradnak felénk, akár egy folyó, ami szépen hömpölyög és magával sodor... Egy darabig ellenállsz, vársz, küzdesz, de a hiába minden, a víz hatalmas ereje, a valóság kegyetlensége ellen nem tehetsz semmit. 


Egy anya, aki csak túl akar élni, túl élni azt a rengeteg rosszat, amit az élettől kapott. Megadni mindent, amit a lánya szeretne. Bűn az, ha a sok rossz után figyelemre, gyengédségre vágyunk? 
Mi történik, ha egy idegen lép az életünkbe? Megismerhetjük egy rövid idő alatt? Bízhatunk benne? Elég, ha velünk kedves, ha minket megvéd? Mi történik, ha az érzelmeink legyőzik az észérvéket, ha a szív lecsitítja a veszély fel-feléledő viharát?   



Egy apa... Egy apa, akinek a lánya megszökik... Egyszerűen olyan, mintha megszűnne létezni... Egy harc, aminek nem látod a végét, egy élet, ami megragad a múltban. Egy küzdelem, amiben egyedül maradsz. Egy család, ami összeomlik, de hol kezdődött az egész? Mikor romlott el minden? 



Egy férfi, aki olyan nevelést kapott, amit sosem értett... Elzárva a valóságtól, a vágyaitól... Meddig tarthatjuk magunkban a kitörni akaró énünket? A múlt sebei begyógyulhatnak hosszú évek alatt? Egy nő, aki reményt ébreszt... 



Három ember, egy titok, ami mindhármuk életét gyökeresen megváltoztatja. A szálak összetalálkoznak, a múltról lehull a lepel, a szív megszakad, a lélek darabokra esik. 

Sienna Cole története, megmutatja, milyen súlyos következményei lehetnek egy-egy apró, meggondolatlan, indulatból elkövetett tettünknek. Milyen visszafordíthatatlan események láncolatát indítjuk el azzal, ha útjára bocsátunk egy titkot... Ha elindulunk Lefelé a folyón...

Mondanám, hogy bátran ajánlom, de inkább úgy mondom: A bátraknak ajánlom!
Felkészültél? Akkor vedd a kezedbe és tárj fel egy 15 éves titkot...  






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Ella Steel MEGLEPETÉS!  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Na, jó nem húzom tovább az ...