2018. október 28., vasárnap

R. Kelényi Angelika: Mennyei Bűnök I.


R. Kelényi Angelika: Mennyei Bűnök I.


Fülszöveg: 

Kegyetlen ​titkok és szenvedélyes szerelem a 19. századi Rómában
1858-ban Rómában egy német hercegnő, Katharina, mocskos titkokról próbálja lerántani a leplet, de számtalan akadályba ütközik. 

Marco Fiore, a megkeseredett, hitehagyott, ópiumfüggő egyházi nyomozó kapja a 

lehetőséget, hogy felgöngyölítse a Sant'Ambrogio zárdában folyó kegyetlen, parázna 

játékokat. A bűnösök mind magas rangú egyházi személyek, akik saját és egymás érdekeit akár gyilkosságok árán is képesek megvédeni. A szálak a kolostor rendfőnöke, Maria Luisa nővér kezében futnak össze, akit senki nem mer megvádolni. 
Marco igyekszik rájönni a titok nyitjára, de tudja, egyedül kevés ehhez a feladathoz. Egy véletlen folytán találkozik a gyönyörű, de szorult helyzetben lévő Blancával, és ráveszi, hogy segítsen neki a nyomozásban. A lány jelentkezik a zárdába, hogy bizonyítékot szerezzen Maria Luisa nővér pokoli tevékenységére. 
A történetet valós események ihlették.

Kiadó: Álomgyár
Oldalszám: 416

Valós, titokzatos és sokkoló! 

Értékelés:

Már nagyon vártam Angelika új regényét, hiszen nem titok, hogy Az ártatlan trilógiával teljesen megvett magának. Így kissé félve mégis kíváncsian nyitottam ki a Mennyei bűnöket, amikor végre kézhez kaptam. 


Azt kell mondanom, hogy habár egy részem hiányolta Marianit... Az új történet, a maga,  rideg valóságával, kegyetlenségével és rejtélyével, teljesen meggyőzött. 




Blanca Riva egy fiatal nő, aki minden álmát feladta, hogy felnevelhesse a testvéreit. 
A nő, akinek nagyon nehéz sorsot szánt az ég. 
A nő, akinek mindenért keményen meg kell küzdenie, hiszen helyt kell állnia, mint családfenntartó és mint anya. 

Marco Fiori egy hitehagyott egyházi nyomozó, aki a múltban elkövetett hibáján képtelen túllépni. Évek óta csak túl akarja élni minden egyes napját. Hogy ez könnyebben menjen, sűrűn veszi igénybe az alkohol és az ópium bódító hatását.

  
A két főhős élete teljesen külön szálon mozog, addig a bizonyos napig...
A történet a 19. századi Rómában játszódik, mégis azt kell mondanom, hogy ez, megtörténhet akár napjainkban is, mert a kor és a helyszín változhat, de az emberek és a gondolkodás mód bizony sokszor változatlan... 

A regény számos kérdésre keresi a választ. 
Mennyit bír el egy női lélek? Mikor mondja azt, hogy elég?
Biztos, hogy az a bűnös, akit bűnösnek kiáltanak ki?
Meddig lehet visszaélni a rangbéli és vagyoni hatalommal?
Mi történik, ha mindent elveszítünk?
Blancának nem marad választása, ha életben akar maradni, de hogy mégis mire vállalkozik, azt még sem ő sem, Marco Fiore nem tudja igazából.



Ez a kötet tökéletesen bevezetett minket, egy igen mocskos és sötét titkokat rejtő világba...
Ahogy a borítón is olvashattuk ez egy igazi kegyetlen titkokkal átszőtt történet. És ezt a részt megismerve már tűkön ülve várom, hogy az írónő, hogyan valósítja meg a zárdába került Blanca és Marco szenvedélyes kapcsolatát.

Sokáig vártam, hogy esetleg kapok ebből egy kis ízelítőt, de így, hogy ez még várat magára, csak még izgatottabban várom a következő könyvet. 


Köszönöm a lehetőséget az Álomgyár kiadónak és az írónőnek! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Ella Steel MEGLEPETÉS!  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Na, jó nem húzom tovább az ...